marți, 22 iulie 2014

Fă asta!

Injectează-mi în vene fiole de determinare și ia-mi resturile de suficiență pe care le găsești în sânge!! Ajută-mă să înțeleg prezentul și scoate-mi din cap fantasmele viitorului! Împușcă-mă în cap dacă mă vezi plângînd...cu gloanțe oarbe... ca să mă sperii doar.

Vino noaptea când mă găsesc dormind și fură-mi visele urâte. Aruncă-mi coșul cu rutină care mi se umple zilnic și dă-mi stropii de inedit pe care mi i-ai promis!!

Vreau să mă-nveți să știu, să mă-nveți să caut!! Vreau să m-ajuți să spun, să m-ajuți să cer!! Vreau să mă faci să vreau, să mă faci să pot!!

Și udă-mă cu apă când vezi că sunt uscată și pune-mi muzică de vezi că nu am ritm!! Vorbește-mi dacă mă vezi că tac, ascultă-mă când spun prea mult ș-adu-mi aminte când mă vezi că uit!!

Nu-mi reproșa nimic, nu mă privi de sus și nu mai râde când e grav!!! Dă-mi din curajul tău și nu-mi cere nimic pe el...și dă-mi și frica ta, dar spune-mi tu când să o manifest!!

Nu aștepta să-ti mulțumesc, să-ți fac statui sau să îngenunchiez...nu pune gard în jurul meu și ia-l pe cel ce l-am pus eu!!!

Fă-mi ceai de dimineață și obligă-mă să mănânc din entuziasmul de care mi-ai vorbit!! Aruncă-mi hainele care nu-ți plac...și dacă rămân dezbrăcată, cumpara-mi altele!!

Calmează-mă când vezi că sunt nervoasă, zâmbește și nu mă lăsa să plec!! Înțelege orgoliul meu rănit, acceptă-mi isteria și vezi dincolo de ele!!

Alungă-mi neîncrederea și fă-mă să încerc...și dă-mi idei...și aripi, dar și pământ pe sub picioare!!! Și ai răbdare, nu încerca să pleci...fă toate astea și va fi bine!!!

E monologul meu... vorbesc eu singură cu mine...c-așa de multe imperații nu și-ar găsi ecou la nimeni!!!

marți, 1 iulie 2014

Adună-te tu, fată!...dar repede!



           "Adună-ți cele 7 boarfe și pleacă!"... scurt și sec, fără bomboane, șervețele sau poezie. Lași în urmă doar pete de scuipat din seara când ai adormit beată pe perna lui. Nici pernă nu aveai...pe care să-ți așterni frustrările acum!... now what?! Nu-ți rămâne decât să te-nscrii în "Liga Cozilor Curate La Vaci"...că de-astea vor fi curate, le vei spăla tu!

         Te-a convertit, ți-a ocupat gândurile cele mai intime, te-a remodelat....ca să te-mpuște! De-asta ești acum o persoană extraordinară, fără prieteni, la braț cu amicul șomaj, căci te transformase într-o femeie de casă, cum îi plăcea lui. N-avea intenția de-a te anula cu totul, de a te extirpa din cursul istoriei tale, mai lentă, dar mai sigură! Te-a iubit! Ai un mare viitor în spatele tău! Bravo!

         În timp ce Dumnezeu moțăia, ai devenit o greșeală de tipar...pentru că ți-ai pus ouăle într-un singur coș și i l-ai dat lui!..nici nu te-ai obosit să le fierbi, să nu se facă atât de zob!

        Stai acum și plângi, așteptându-ți glonțul în ceafă! Fiecare om este dator naturii cu o moarte...și l-ai lăsat pe el să te-achite de datoria asta de ordin emoțional. Cine-ți vindecă ulcerele deschise? Cine te primește stricată și cine te repară? Mai ai doar 8 lucruri...pe tine însuți și cele 7 boarfe...ia vezi cum faci și-adună-te tu, fată!...dar repede!