joi, 27 decembrie 2012

Somn usor!


      
       MA UIT la vitrine, oameni, strazi, masini si VAD  adieri de vant, aroganta, framantare pentru ca NU SE GASESTE un sens, o coerenta, un progres...apoi mai merg si MA GANDESC LA copilarie, la parinti, la momentele de glorie, la caldura, la Coca-Cola si ma-nseninez, dar constat ca NU AM noroc, un viitor, o piscina, succes si instant MI-AS DORI SA ploua, sa ma bata cineva, sa fac ceva imposibil, sa arunc cu pietre in lucrurile care nu-mi plac, sa ma joc cu obiectivele oamenilor ca si cum ar fi jucariile mele, pentru ca astfel as simti ca SUNT importanta, rezistenta, capabila, in control.

    Si MA MINT SINGURA CREZAND IN tot ce nu e concret, in tot ce nu e aproape, in tot ce nu e al meu pentru ca NU EXISTA certitudini, zane, zmei si balauri, fericire continua. E RIDICOL SI NOCIV sa fii idealist, romantic, naiv, binevoitor pentru ca ai fi doar un Praslea din basme, nici macar voinic si nici macar cu merele de aur, asa ca trezeste-te, du-te la magazin si cumpara-ti niste, realism, pragmatism, ambitie, apoi spala-te pe fata doar cu apa rece pentru ca sapunul te-ar curati si trebuie SA FII MURDAR IN gandire, atitudine, comportament, intentii CA SA realizezi ceva, sa ai satisfactii diverse, concrete, importante, vizibile.


      TREBUIE SA CONSTIENTIZEZI CA nu doar tu asculti muzica, joci sah, iesi cu prietenii, muncesti, razi, citesti, esti fraier sau destept, dar cu siguranta NUMAI TU TE iubesti, cunosti, apreciezi, intelegi, tolerezi...si poate si cainele tau, dar nu prietenii, fanii, rivalii sau colegii tai.

      TREBUIE SA STII o limba straina, culorile de baza, capitalele europene importante, o gluma buna, preturile alimentelor, sa scrii corect, sa-ti tragi sacoul pe langa corp cat de sarmant poti, sa te prefaci ca intelegi lucrurile pe care nu le intelegi, sa pari misterios si sa ai un ras molipsitor si deja esti pe drumul cel bun, deja ai sanse sa devii placut, curtat, barfit, cautat, iubit. Daca nu stii toate astea nu e tragic, grav, problematic, dar TREBUIE SA COMPENSEZI CU alte calitati precum competenta, inteligenta, rigoarea, perseverenta.



       DACA ESTI atractiv, spontan, tupeist, excentric poti obtine mai mult, mai repede, mai bine. Daca nu, roaga-te, munceste mai mult, plangi, frustreaza-te, revolta-te pentru ca VA FI MAI UTIL DECAT SA nu-ti pese, sa nu observi, sa nu-ntelegi, sa te minti.


       NU LASA CA nimic-ul, nimeni-ul, nicaieri-ul, niciunde-ul, nicicandu-l sa-ti afecteze ceva-ul, cineva-ul, oriunde-ul si oricand-ul pentru ca E ATAT DE USOR SA ne depersonalizam, superficializam, generalizam, globalizam, nimicizam, devalorizam.

        NU-I ASA CA STII CA ...inelul de pe deget poate aluneca la o spalare banala pe maini si simbolul lui odata cu el... stii ca intre tine cu Porshe si tine fara Porshe e doar un copac in care intri... ca intre tine cu vila si tine fara vila doar un incendiu...intre tine-prostul si tine-desteptul se poate afla doar o carte, intre tine-saracul si tine-bogatul doar un loz, intre iubitul si ne-iubitul de tine doar o persoana. Marjele sunt mici, schimbatoare, variabile. Cum ai avut doar intrebari, te poti trezi intre raspunsuri, cum ai baut succesul prin paiul cu cel mai mare diametru poti sorbi esecul cu lingurita de cele mai mici dimensiuni.
       FII BUN la o felie de paine, nu la toata painea...CERNE lucrurile, dar nu prin sita cea mai deasa si nu uita ca o solutie poate fi doar un pahar de whisky, nu toata sticla, o tigara, nu tot pachetul, un barbat, nu toti...o ora de pocker, nu o noapte...


Si cand ai obosit sau esti prea odihnit, nu uita sa te culci. Somn usor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu