vineri, 8 august 2014

România inegalabilă


         ...o celulă, un gând, niște părinți și-o țară, România! Sunt ale noastre, pe nedrept. Nu le-am ales și nici le-am dobândit cumva.
         Nu am ales-o, România ni s-a dat, dar o putem tranforma, proteja, ameliora. O putem ajuta să devină, învăța să revină... până va deveni spațiul pe care ni-l dorim.

       Pentru mine România înseamnă acasa...înseamnă contrast, înseamnă natură și cultură, înseamnă rural și urban, mare și munte, modern și tradițional. În România, cerul e altul și aerul nu e comun. Mă-ncăpățânez să rămân aici...ca și cum așa vreau să traiesc de-acum încolo, într-o țară co-ruptă în două, în țara aceea cu oameni de pus la rană, calzi, cu o bucurie revelatoare a inimii, semeți ca un fag în ale demnității, "cu opinci şi cuşma trasă pe creştet" de ți-e mai mare dragul și-n țara aceea-n care guvernează regresul, și nesimțirea și egoismul, și sărăcia, și..., și....Și n-ar fi totul pierdut dacă ne-ar păsa și de țară pe cât de pasă de noi, de celulă, de gând și de părinți.

       Și dacă nu putem iniția soluții, atunci zic să le sprijinim pe cele ce există:
         "Inegalabila Romanie” este un proiect menit să atragă atenția asupra frumuseții locurilor și oamenilor din țara noastră și să trezească responsabilitatea socială prin conștientizarea necesității colectării separate a ambalajelor PET și a reciclării.
          Numai prin responsabilitate și grijă față mediu putem păstra nealterată moștenirea strămoșilor și superbele peisaje românești. Proiectul este susținut de Apa Bucovina în colaborare cu Eco-Rom Ambalaje. 



      Așadar, vă invit și pe voi să intrați pe https://www.facebook.com/InegalabilaRomanie/app_1494913710726497 și să încărcați în aplicație  cât mai multe poze cu România cu care ne mândrim.



Și iată de ce iubesc eu România. Pentru că...

1) intrigă comunitatea științifică prin...
  Cerul de la Bozioru, județul Buzău
    (cu sclipiri de 23 000 grade Kelvin)




2)  face haz de necazul morții prin...
     Cimitirul Vesel de la Săpânța



3) se roagă la Dumnezeu în cele mai pitorești lăcașuri



 4) reinvie mitul lui Dracula prin...
 Castelul Bran



5) are multiple resurse neexploatate pe dedesuptul unor peisaje de vis
Roșia Montană


6) inventează legende și mituri și le atașează unor locuri
Râpa Diavolului


7) Se mândrește cu Babele și Moșii....cu Babele și Sfinxul...


 8) ...a convins Dunărea, al doilea fluviu ca mărime din Europa, să construiască la-ntâlnirea cu Marea Neagră una dintre cele mai frumoase delte din Europa și din lume
Delta Dunării



9) posedă și vulcani, chiar dacă sunt noroioși. Profită de pe urma erupțiilor de gaze din pământ, punând la dispoziția turiștilor nămolul și apa, constituite-n pâcle.
Vulcanii Noroioși






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu