sâmbătă, 19 ianuarie 2013

CURentul corporatist

 
        Mi se umezesc ochii când văd corporatiști serioși, sobri, prestanți....Servieta cu “ștaif” cărată și la WC arată în ce grad își iubesc unii carierele. Ei știu că documentele, furnizorii, managementul, clienții nu sunt în funcție de nevoile fiziologice, pauzele de masă, sau hobbyurile lor.
        Fundurile corporatiștilor se deprimă dacă sunt dezlipite de scaunul ergonomic și o iau razna la ideea de jeanși, shorturi sau bermude.
        Nodul la cravata este o setare matinală zilnică...nu ca pe vremuri când nea Gică învăța să facă nod la cravată doar dacă mergea des la nunți...Și n-am crede că înțoliții aceștia ar putea fi mai goi decât o gaură de covrig.
        Un mail de la un corporatist are toate șansele să arate așa : V-ă convoc pe toții în sala de ședință, în data, de 19.03.2013 în vederea unor re structurări  strategice”…și răsufli ușurat ca nu sunt mai lungi.
        Deadline-urile sunt niște mingiuțe cu explozibil și ceas pasate de unii către alții pentru a justifica broboanele de transpirație ce se scurg pe fața copleșită de muncă intelectuală. Meetinguri, telefoane, contracte, conferințe.... și ce nevoie mai ai de iubită, prieteni, distracție....
        Spațiul în care operează corporatistul este dat de inbox, desktop și my computer...sala de ședință este un fel de purgatoriu de unde ies mai șifonați sau mai adormiți  în timp ce n-au înțeles nimic din tot ce s-a discutat.
       Cum arată un corporatist? Este acea arătare palidă, cu cearcăne...cu mâinile excitând doar mouse-ul de la laptop, cu un limbaj de lemn, taios, tranșant... Un agarici ambalat în costum Uomini Italiani, cu pași sacadați și freză eminesciană. Privire sobră, zămbet aproape nul, râs declanșat doar la glumele sale pline de umor inexistent. Însingurat în biroul lui, postură țeapănă și aer hilar.
       Serile sunt momentele în care corporatiștii nu mai lucrează de pe scaun, ci din pat...iar weekendul este acea succesiune de 2 zile în care corporatiștii se poartă ca și în celelalte 5, adică lucrând. Ziua de salariu este acea zi în care corporatiștii iau salariu pentru tot ce au lucrat in luna anterioară, iar zilele libere cu sărbători legale sunt acele zile pe care corporatiștii le sărbătoresc lucrând.
Și uite cum se iroseșt-o  viață...așa sublim, cu clasă și statut, cu bani...
Corporatismul este o gogoșerie de lux..vinde gogoși...zahăr pudră pe deasupra....vidul pur direct sub coajă!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu