miercuri, 23 ianuarie 2013

Pe Marte


       Pe Marte e altcumva decât aici...lume puțină, oameni mulți, pustiu de cuvinte, idei la kilogram...forme deloc, numai fonduri. Nu e fum de țigară așa că tu, fumător pasiv, n-ai să ajungi acasă intoxicat de nicotină, înfundând nervos hainele în mașina de spălat. 

      Pe Marte nu există batiste, pentru că n-o sa fie nevoie să plângi...nici șervețele parfumate artificial, există doar parfum natural de libertate și bun simț, dar nu un simț bun al parvenirii, înșelării sau manipulării. 

      Acolo pe Marte nu se servesc ceaiuri, doar esențe tari, autohtonilor nu le place sa dilueze nimic cu apă și zahăr. Totul are în schimb sare și piper...vorbele lor condimentate pot fi cele mai crude palme peste față sau cele mai suave atingeri ale soarelui. Poți să urci treptele blocului cu convingerea că, ajuns la ultimul etaj ele nu se vor surpa sub picioarele tale tremurânde. De asemenea, nu există nici treptele ierarhice frecvent intalnite pe la noi. .

        Se consumă foarte multe fructe, iar sâmburii nu se aruncă ci se pastrează, de aceea există un sâmbure de adevar și de autentic în tot ceea ce se întâmplă.

        Legat de gramatică...Adjectivele nu au grade de comparație și, în consecință nu există "prea mult" sau"prea puțin", "foarte bogat" sau "foarte sarac". La ei lucrurile sunt bune sau rele, frumoase sau urâte, false sau autentice. De asemenea, substantivele au doar un singur gen, neutru, nu există nimic prea feminin sau prea masculin. Verbele nu se pot conjuga la diateza pasivă, ci doar la activ și reflexiv.

       Cum posibil vă imaginați, duc o viață sănătoasă, fac mult sport: aleargă către a-și atinge țintele, își flexează intelectul pentru a găsi cele mai bune soluții și sar peste dificultăți într-un mod ce pare atât de facil.

     Arhitectura e simplă, snobismul n-a fost atras de sex-appealul marțienilor...ce e drept, ei nu excelează la capitolul frumusețe sau senzualitate. N-au decât un farmec personal care costă bani grei, cei saraci cu duhul nu și-l vor putea permite de la început.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu