marți, 18 decembrie 2012

O mie de ganduri, o suta de intrebari, zeci de curiozitati si nicio solutie...



        Ma pricep la oameni asa cum urechile se pricep sa miroasa si nasul sa auda. Folosesc, asadar simturi nepotrivite pentru a percepe simplitatea umana vizibila cu ochii inchisi. E drept ca Dumnezeu nu ingramadeste decat rar asupra cuiva mai multe aspecte pozitive asupra carora sa zabovesti, dar ma incapatanez sa le imaginez totusi.


       Prietenii sunt iluzii de care ne agatam cand ne-am pierdut pe noi insine, principiile sunt ziduri mentale in spatele carora ne e mai usor sa ne ascundem, iar demnitatea e perna moale pe care ne asezam cu venele clocotind a frustrare. Sa mai fim atunci oare prietenosi, principiali sau demni? Inutil, da!


       Ar avea sens sa cautam vreun sens acolo unde nu exista??.. sa punem o intrebare acolo unde nu este un raspuns???.. sa respiram in locuri fara oxigen, si sa primim fara a da ceva in schimb??? Inutil, da! Pentru ca asa suntem noi...nearticulati, incoerenti, contradictorii, fara culoare, fara luciu, adesea fara bun simt...si asta pentru ca traim dimpreuna, ne molipsim intre noi, iar defectele mele, devin ale tale... si apoi ale noastre. Puterea exemplului pozitiv este spitalizata, aproape a murit.


     "Punct si de la capat" e motoul zilelor noastre si in acelasi timp reconstituirea mitului cu Pasarea Phoenix. Ne punem ramasitele pline de vina, nepricepere si ignoranta intr-un invelis de smirna si tamaie, le ardem si din cenusa...renastem...si devenim noi, oamenii aceia plini de experienta si intelepciune, trecuti prin viata...Ha, ha...ce glumita buna!!!


       Colectionam dezgust cand exista lucruri mai putin toxice de pus la colectie. Ne acomodam degradant la realitatea second-hand, la oamenii gaunosi serviti de chelner pe farfurie, nefiind comandati din meniu.
        Privesc chioras la abordarea mea...Carevasazica, chestiunea e complicata!! Mi-am castigat...yeeey...dreptul la suficienta si nu mai am ce risca si nici ce pierde.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu